Pécsi Járásbíróság

2019.07.23. 09:52

Pécsett értékesítette tovább a kábítószert egy férfi

A Pécsi Járásbíróság július 19-én egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem  bűntettének  megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított férfi közelebbről nem tisztázható időponttól, de legalább 2019. január 16. napjától kezdődően elfogásának napjáig kábítószernek minősülő anyagokat vásárolt és azokat anyagi haszonszerzés céljából Pécsett továbbértékesítette.

Budapest, 2016. november 23. Lendvai Péter pénzügyőr törzsőrmester Candy nevű kábítószer-kereső kutyájával munka közben a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában, a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér mellett 2016. november 23-án. Az e-kereskedelem bővülésének eredményeként idén is intenzíven, mintegy 10-15 százalékkal emelkedhet a belföldi és a nemzetközi küldeményforgalom.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyomozó hatóságok a gyanúsított lakóhelyén új pszichoaktív anyag, illetve kábítószer előállításához használatos növényi anyagot (orvosi zilizt), valamint egyéb, a kábítószer készítéséhez szükséges eszközöket, továbbá a gyanúsított ruházata közé a szekrénybe rejtve közel 1 millió forint készpénzt foglaltak le.

A bíróság szükségesnek találta a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel a bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a még ki nem hallgatott tanúk és potenciális gyanúsított társak jogellenes befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné, illetve hasonló, vagy más szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, mivel a végzés ellen a gyanúsított fellebbezéssel élt, továbbá az ülésen jelen nem levő gyanúsított védőjének esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!