baleset

2019.08.12. 13:45

Tizenegy esetben vonultak a megye tűzoltói a hétévégén

A hétvége folyamán összesen tizenegy esetben vonultak a megye tűzoltói. Hat alkalommal tűzesethez riasztották őket, négy esetben műszaki mentést igénylő káreseményhez vonultak, míg egy bejelentés téves volt.

Tűzesetek:

2019. 08. 10.

Pécsen, az Erdész utcában egy személygépkocsi motorterében keletkezett tűz, amit a pécsi hivatásos tűzoltók egy sugárral eloltottak. Az eset során másban nem keletkezett kár, személyi sérülés nem történt.

2019. 08. 11.

Szigetváron egy ingatlantulajdonos a saját telkén növényi hulladékot égetett, amit nem tudott eloltani. A tűz továbbterjedt, amit a szigetvári hivatásos tűzoltók oltottak el sugárral, illetve kéziszerszámokkal

Pécsen egy kétszintes épület első szintjén, az egyik helyiségben keletkezett a tűz. A pécsi hivatásos tűzoltók három egységgel vonultak a helyszínre. A kiérkezéskor a helységből sűrű fekete füst jött ki. A tűzoltók a helységet áramtalanították, elzárták a gázt, majd légzőkészülékben, hőkamerával és egy sugárral megkezdték az épület felderítését. A tüzet végül egy sugárral oltották el. A helyszínen volt az áram- és gázszolgáltató, aki az egész épületet – annak átvizsgálásáig – a hálózatról leválasztotta. Az eset során személyi sérülés nem történt, másban kár nem keletkezett.

Pécsen a Jókai utca és a Nagy Lajos király útja kereszteződésénél található pihenőpadoknál tüzet raktak. A tűzoltók kiérkezésekor tűz, füst nem volt tapasztalható, az egyik pad mellett az aszfalton tűzrakás nyomai látszottak, amit valaki vízzel eloltott. Az eset kapcsán tűzoltói beavatkozásra nem került sor.

Pécsen egy családi ház udvarán szemetet, fanyesedéket égettek. A tűzoltók felszólítására a tüzet eloltották, így tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Siklóson egy családi ház udvarában különálló melléképületben keletkezett tűz. Az épület tulajdonosa végezte el az áramtalanítást, a tűzoltók pedig négy sugárral, kéziszerszámokkal és hőkamera segítségével avatkoztak be. A tűz által érintett részről egy gázpalackot is kihoztak, amit sem tűz, sem hőterhelés nem ért. A melléképülettel egybe volt építve még egy garázs, a tűz átterjedését az egység azonban megakadályozta. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Műszaki mentések:

2019. 08. 10.

Pécsen egy családi ház vízóra aknájában egy vízcső meghibásodott és vízzel töltődött fel a vízóra akna, illetve a ház alatti pince is. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd az aknában lévő vizet mélyszívó segítségével eltávolították, a vizet elzárták. Ezt követően a pincében lévő vizet szivattyúzták ki.

A kozármislenyi körforgalomban két személyautó ütközött. A járművekben utazók közül egy fő könnyebben sérült, őt a mentőszolgálat szakemberei ellátták és kórházba szállították A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínt egy sugárral biztosították és a járműveket áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom.

2019. 08. 11.

Komlón egy társasház harmadik emeleti lakásának sarokterasz térdfalazata a járdaszigetre hullott, ezért a komlói hivatásos tűzoltók a helyszínt elkerítették kordonszalaggal.

Pécsen egy személygépjárműből szivárgott az üzemanyag, amit a tűzoltók homokkal, zúzott kővel vastagon felszórtak a jármű alatt. Az autó közelében gyújtóforrás nem volt található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!