baleset

2018.03.13. 14:36

Újra gyalogost gázoltak Pécsen, súlyosan megsérült

A hétfő délutáni gyalogosgázolás után kedd délelőtt újabb hasonló eset történt Pécsen.

police.hu

Pécsett a Rákóczi út 1. szám előtt próbált átkelni az úttesten egy férfi kedden 9 óra 40 perckor, azonban egy arra közlekedő személyautó elütötte. A balesetben a gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetek körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az elmúlt évek rendőri tapasztalatai és a baleseti statisztikai adatok egyértelműen azt mutatják, hogy sajnálatos módon sok gyalogost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Gyakorlatilag valamennyi gyalogos elütésről elmondható, hogy annak hátterében valamilyen emberi hiba – gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség –  áll, és ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a balesetek szabálykövető magatartással megelőzhetőek.

A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a nagyobb belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során, valamint a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények közelében.

Legyünk türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben, biztosítsuk biztonságos átkelésüket, és véletlenül se próbáljunk meg az előttünk áthaladó gyalogos mögött közvetlenül áthaladni, várjuk meg, míg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési szabályok betartására kér minden közlekedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!