Pécsbagota

2018.03.21. 09:49

Vádemelést javasol a rendőrség három férfi ellen

A három férfi több száz gumiabroncsot akart elégetni Pécsbagota külterületén az erdőben.

bama.hu

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 35 éves hosszúhetényi, valamint egy 22 éves győri, és egy 21 éves ligeti férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi és társai január 16-a és január 19-e között jogszerűen hajtottak végre fakitermelést Pécsbagota külterületén az erdőben, azonban a fel nem használt faanyagot úgy semmisítették meg, hogy azt használt gumiabroncsokra helyezték, majd meggyújtották. A férfi a faágak elégetéséhez körülbelül 500 darab gumiabroncsot vásárolt, majd szállított társaival az erdőbe.

A rendőrök a három férfit január 19-én elfogták, majd kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindhárman beismerték tettüket. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a használt gumiabroncsok veszélyes hulladéknak minősülnek, és égetésük során mérgező anyagok szabadulnak fel.

A gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!