Közélet

2006.03.04. 11:41

Nagy a felfordulás a klinikán

Pécs | Már nem a megszokott helyen fogadják az ambuláns betegeket a 400 ágyas klinikán. A földszintet és a magasföldszintet átadták az építőknek. Több mint kétmilliárdból térségi diagnosztikai központ épül.

BAMA

Baranya, sőt a régió egészségügyének régóta égető gondja, hogy a kor követelményeinek megfelelő vizsgálóberendezések híján van, a kapacitások igen szűkösek. Közismert a sorban állás. A leendő európai szintű diagnosztikai központ a lappangó betegségek felderítésének centruma lesz. Battyáni István szerint mindannyiunk érdeke, hogy a vezető halálokként szereplő súlyos betegségek visszaszoruljanak. A centrum létrehozásától a térség egészségügyi mutatóinak feltétlen javulását várják. Ezért kérik a betegek türelmét és megértését az átépítés idején tapasztalható esetleges zsúfoltság és átmeneti kényelmetlenség miatt. Ígérik, hogy az érintett klinikák vezetői, orvosai és az egészségügyi szakszemélyzet mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ellátás zökkenőmentesen, és fennakadások nélkül történhessen. Részletek a Dunántúli Napló szombati számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!