Közélet

2006.08.17. 15:22

Túlsúlyban a „szellemes” darabok

Pécs | Csaknem tucatnyi új színházi bemutató és ugyanennyi újrajátszott darab lesz műsoron az induló évadban a Pécsi Nemzeti Színházban, számolt be Balikó Tamás igazgató a tervekről.

BAMA

A nyári játékok során már megismert Luxemburg grófja operett új térbeli átrendezésben decembertől, a Bonnie és Clyde balettkrimi pedig novembertől a nagyszínházban megy tovább, míg a Csak kétszer vagy fiatal Bodrogi Gyula rendezte vígjáték októbertől a kamarában látható. Az első bemutató október 6-án a Hűtlen hűség komédia lesz ugyancsak a nagyszínpadon, Hargitai Iván rendezésében. Ez a romantikus csipkelődő XIX. századi Marivaux-mű a szövegbe rejtett humorával ígér különleges élményt. A direktor kiemelte, úgy tapasztalták, feltorlódtak a zenés darabok az utóbbi időben ezért most sokkal inkább a szellem kapja a főszerepet, az elgondolkodtató prózai előadások lesznek túlsúlyban. Ennek egyik kiemelkedő példája Dosztojevszkijtől az Ördögök (Béres Attila rendezi), melyet eredetileg a kommunizmus ellen írt az orosz alkotó, de valójában mindenféle totális rendszert megkritizál a dráma. További részletek a pénteki Dunántúli Naplóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!