Közélet

2006.12.24. 12:42

Közérdekű információk - az ünnepek alatt

Baranya | Az ünnepek alatt egy kicsit minden más. Néhány fontos közérdekű információt gyűjtöttünk össze, hogy segítsük a tájékozódást. Orvosi ügyelet (ne legyen rá szükség), utazás, parkolás.

BAMA

Beosztották az egészségügyi ügyeleteket

A tűzoltóságok, illetőleg a rendőri szervek ügyeleti számai természetesen az ünnep napjai alatt is élnek. Az egészségügyi ügyeleti ellátásban a klinikák és a Megyei Kórház számos osztálya részt vesz.
A megyeszékhely körzetéből a gyerekeket szenteste napján a Gyermekklinikán, a felnőtteket a Lánc utcai rendelőben látják el. Gyermekek esetében kórházi felvétel a Nyár utcai Gyermek-egészségügyi Központban lesz, égésekkel a Gyermekklinikához lehet fordulni. December 24-én a Megyei Kórház tart belgyógyászati és sebészeti ügyeletet, a Traumatológiai Centrum baleseti sebészeti eseteket lát el. Fogorvosi ügyeletet az ünnep egész idején a Lánc utcai rendelőintézet ad, itt 8 és 16 óra között fogadják a panaszosokat.

Részletes ügyeleti információk a jobb oldali menü "Egészségügy" pontja alatt olvashatók - vagy ide kattintva.
 
 
Közlekedés ünnepi menetrend szerint

Az ünnep idején nagyobb körültekintést igényel az utazások megszervezése is. A MÁV tájékoztatása szerint a vonatok december 24-én és 25-én az ünnepnapra, december 26-án a vasárnapra, december 27-én a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek. A Pannon Volán Zrt. 24–25-én munkaszüneti napi, 26-án a hetek első munkanapját megelőző munkaszüneti napi menetrend szerint közlekedteti járatait. Az ünnephez igazodnak a cég helyi közlekdési szolgáltatásai is a vidéki városokban. December 24-én néhány kivétellel csak 16 óráig közlekednek a járművek. Az ünnepi menetrend részleteiről lapunkban tájékoztatnak a társaságok.

Parkolás Pécsett

A megyeszékhelyen élők, illetve ide érkezők számára hasznos tudnivaló, hogy a zónás parkolási rendszer parkolói 23-án 13 órától 27-én reggel 8 óráig díjmentesen vehetők igénybe. Ugyan havazást nem jeleztek a meteorológusok, a PVV Zrt. elindította a 72/801-888-as számon elérhető hóügyeletét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!