Közélet

2006.12.02. 13:12

Szégnyenfolt lehet a közgyűlés terméből

Pécs | Furcsa döntés született a pécsi önkormányzat közgyűlési termének felújításáról. A televíziós közvetítésekre és egyéb rendezvények megtartására is ideális helyszín kialakítása nem a korábban elkészített koncepció alapján, hanem a költségvetési bizottság elnökének tervei szerint történhet meg.

Cs. L. (Dunántúli Napló)

Néhány éve a város pályázatot írt ki a közgyűlési terem felújítására. A kétfordulós megmérettetést Novotny Béla belsőépítész nyerte, aki komplett kiviteli tervet is készített. A 120 milliós projekt tartalmazta a pulpitus színpaddá alakíthatóságát, a minőségi anyagokból készült mobil bútorzatot, az intarziás parkettát, a teljes gépészeti, akusztikai átalakítást, a kisteremmel való egybenyitás lehetőségét, a motoros árnyékoló rendszert, a légbefúvásos klímát, a padlózatba elhelyezett csatakozási lehetőséget a laptopok és a televízió számára. Novotny Béla javasolta Jegenyés János iparművész színes ólomuveg ablakainak elkészítését is, amelynek tervei szintén elkészültek.
A közgyűlés azonban másként döntött most, november 30-án. Soó Lászlónak, a költségvetési bizottság elnökének tervét fogadta el, amely mindössze 30 millióból oldaná meg a felújítást január végi határidővel. A tervekről Papp Gábor mérnököt kérdeztük, aki egy kiállítások, vásárok, bankfiókok belsőépítészetét tervező és kivitelező cég vezetője. Véleménye szerint Soó László tervei egy technika szakkör színvonalát ütik meg, a felhasználandó anyagok és a bútorok a legteljesebb igénytelenséget tükrözik. Úgy véli, ily módon a 30 millió teljes egészében pénzkidobás, hiszen abból legfeljebb a város újabb, nem sokáig tartható szégyenfoltja alakítható ki.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!