Közélet

2006.12.19. 13:58

Új képzések a siklósi gimnáziumban

Siklós | Új szakmák képzésére is lehetőség nyílik a jövő tanévtől kezdődve a Táncsics Mihály gimnáziumban.

K. J. (Dunántúli Napló)

Bakóné Aradi Éva igazgató lapunknak elmondta, az általános mellett
jelenleg emelt óraszámú informatikai, idegennyelvi és testnevelési
képzés zajlik, melyeknél biztosított a szükséges - 28-35 diák - létszám.
Az új osztályok indítását a helyi munkaerőigényekhez alakítva tervezték el.
A legkedvezőbb helyzetben azok a végzős diákok vannak, akik dajkák - a beruházó cég húsz gyermekfelügyelőre is igényt tart -, illetve portások kívánnak lenni. Ők ugyanis az érettségit követően további két éves, államilag támogatott, nappali oktatás keretében már a tervezett beruházás befejezésére - 2009-re - végzettséghez juthatnak.
Az igazgatónő szerint amennyiben a jelenleg 634 diákot foglalkoztató - melyből 327 bejáró tanuló - intézmény hozzájut ahhoz az állami normatíván felüli támogatáshoz, amennyit a városi önkormányzattól idén kapott, úgy a működés továbbra is zavartalan maradhat.
A gimnázium a siklósi önkormányzattól idén 21 millió forint támogatást kapott, míg a bejáró tanulók után az állam a normatíván felül diákonként 40 ezer forinttal járul hozzá a képzéshez.

tanévtől kezdődve a Táncsics Mihály gimnáziumban. K. J. (Dunántúli Napló) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!