Közélet

2007.03.29. 07:37

EKF-vita alulmúlhatatlan szervezéssel

Pécs | Rendkívüli ülésre hívták ugyan szerdán a képviselőket EKF-ügyben, ám a három előadóból csak a művészeti igazgató jelent meg, és mivel a meghívottak sem túlozták el a jelenlétet, a társaság határozatképtelen volt.

Cseri László (Dunántúli Napló)

A kulturális bizottság rendkívüli ülésére invitálták valamennyi önkormányzati képviselőt tegnap reggel kilenc órára a városháza nagytermébe. Nem a bizottság szokásos munkanapjára szólt a meghívó, mert az előadók, Gonda Tibor alpolgármester, Kiss Tibor, az EKF általános igazgatója és dr. Méhes Márton művészeti igazgató erre a napra tudott időt szakítani, hogy beszámoljanak az Európa Kulturális Fővárosa program állásáról.

Az ülés azonban úgy kezdődött, hogy Kunszt Márta bizottsági elnök bejelentette: a gyér képviselői megjelenés miatt határozatképtelen a társaság, Gonda Tibor nem ér rá, Kiss Tibornak pedig rossz dátummal küldték ki a meghívót, ezért Miskolcra utazott. Így Méhes Mártonra szakadt a beszámolás, a kérdésmegválaszolás és a felelősség teljes terhe. Amire tudott válaszolt, de megjegyezte: csak azért tud felelősséget vállalni, ami két és fél hónapos működése alatt történt, a korábbi időszak mulasztásaiért nem.

Mint kiderült, az idei év EKF programjaira a város 77,5, a kormány 127, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) közel 131 milliót biztosít. Párthovatartozástól függetlenül politikusok egy egész sor kifogással éltek, hiszen a 131 millió bizonytalan, azt meg kell még pályázni, a 127 millió pedig kevés ahhoz képest, hogy a város és a kormányzat között megkötött szerződés 2007-re 250 milliót ígért programokra. Igaz: „a mindenkori költségvetés függvényében”. Ugyancsak kevesellte mindkét oldal a 77,5 milliót, hiszen ez a 280 milliós városi hozzájárulás negyed része, a többi a működésre megy el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!