Közélet

2007.03.27. 07:20

Lapáttal verte agyon a kis kutyát a szomszéd

Somberek | Lapáttal vert agyon egy vadász egy pincsikutyát hétfőn este Sombereken. A szemtanú szerint a férfi rá is lőtt a kis négylábúra, amit később zsákba csomagolva vitt el a helyszínről.

B. A. (Dunántúli Napló)

Információink szerint feltehetően előbb rálőtt egy helyi vadász hétfőn este arra a palotapincsi keverék kiskutyára, amit utána lapáttal agyonvert. A fiatalember szörnyű tettének szemtanúja is volt, egy közelben lakó sombereki férfi. Ő értesítette a rendőrséget és a Dunántúli Naplót is az esetről. Elmondta, nagy durranásra lett figyelmes, ezért ment ki az utcára, akkor látta, a férfi lapáttal üti a kiskutyát, amit utána egy zsákba csomagolt, és elhajtott. A vadász néhány perccel később visszatért. Addigra azonban a szomszéd felocsúdott, s a kiskutya gazdájának is elmondta, mit látott.

A férfi előbb tagadta, mit tett, majd elmondta, sajnálja, és megtéríti a gazda kárát. Arról nem szólt, mennyit ér meg neki a négyéves Tomi kutya, akit gazda szerint mindenki szeretett, nem ártott senkinek.

Az esethez dr. Majorné dr. Szabó Zsuzsanna körjegyzőt is riasztották, aki annyit mondott: ő sem tudta kideríteni, hova rejtette a tetemet férfi, de a vadász udvarán a jegyző ottjártakor még voltak nyomai a brutális tettnek. A mohácsi rendőrség keddre ígért nyilatkozatot az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!