Közélet

2007.03.09. 07:12

Polgármestert választanak Nagynyárádon

Nagynyárád | Időközi polgármester-választást tartanak a faluban vasárnap, miután az októberben megválasztott dr. Hargitai János később a megyei önkományzat vezetői posztját is elnyerte, a pozíciók összeegyeztethetetlensége miatt lemondott.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról korábban beszámoltunk, az októberi helyhatósági voksoláson dr. Hargitai Jánost választották a falu polgármesterévé. A politikust azonban később a megyei önkormányzat elnöki tisztével is megbízta a közgyűlés, s tekintve, hogy a két pozíciót a vonatkozó törvény szerint ugyanaz a személy nem töltheti be, Hargitai lemondott Nagynyárád vezetéséről.
A faluban az időközi választást március 11-re, azaz most vasárnapra tűzte ki a helyi választási bizottság.

Bár a rendelkezésre álló idő jelentős részében egyetlen jelölt sem siette el az ilyenkor szokásos tennivalókat, a határidő lejárta előtti héten négyen gyűjtötték össze és adták le a választáson való induláshoz szükséges, legkevesebb huszonegy ajánlócédulát. A tisztségért Mintál Tibor, Szabó Éva, Tóth Zoltán és Zubán Zsolt szállt ringbe, valamennyien függetlenek.

A helyiek vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatják le voksaikat, az előzetes végeredmény feltehetően este nyolc óra körül válhat majd ismertté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!