Közélet

2007.05.25. 15:24

Gyereknap és pünkösd a hosszú hétvégén

Baranya | Zavarba ejtően sok programot kínálnak a hosszú hétvégére megyeszerte. Nem véletlenül, hiszen idén a pünkösd és a gyermeknap is egy hétvégére esik.

BAMA

Nem könnyű választani annak, aki a mostani hosszú hétvégén családi programot akar szervezni. Nem azért, mert mutatóba is alig akad baranyai program, hanem éppen ellenkezőleg: kis- és nagytelepülések élednek meg a hétvégén. Nem véletlenül, hiszen ebben az esztendőben egy hétvégére esett a pünkösd és a gyermeknap, ehhez kapcsolódóan pedig számtalan rendezvényt kerekítettek.

Még felsorolni is nehéz, mi mindenből lehet válogatni: versek, mesék előadása, zenés programok, borfesztivál, nyitott pincék napja, vadászmajális, parasztolimpia, barlangtúra – mind-mind családi rendezvény, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a maguk szórakozását.

Amire figyelni kell, az az időjárás, hiszen a programok elsöprő többsége szabadtéri. A hazai és a nemzetközi műholdas meteorológiai előrejelzések nem igazán csengenek egybe, így egyelőre annyit lehet kijelenteni: valószínűleg meleg, napos idő lesz, olykor azonban előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Ha ez éppen egy esemény idején esik meg, az enyhén szólva is kellemetlen. A hét végére, várhatóan vasárnapra viszont feltehetően enyhül a mostani, egyáltalán nem a májust idéző kánikulai forróság.

Részletes információ a Dunántúli Napló szombati számában


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!