Közélet

2007.05.23. 16:28

Másodszor lett E-quality díjas a PTE

Pécs | A Pécsi Tudományegyetem a tavalyi év után idén is elnyerte a Tempus Közalapítvány által kiadott Európai Minőségi Díjat, az E-Quality-t. Az elismerést négy magyar felsőoktatási intézmény érdemelte ki.

BAMA

A díjat Loboda Zoltán, az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezetője adta át.
- Idén is benyújtottuk a pályázatot az Erasmus hallgatói és oktatói mobilitási program elbírálására – mondta el dr. Komlódiné Pozsgai Gyöngyi, a Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának vezetője. - Kitértünk arra, hogy mi a PTE intézményi külügyi stratégiája, hogyan illeszkedik ebbe az Erasmus program, hogy ennek a folyamatnak a résztvevői, a kimenő és bejövő hallgatók és oktatók, valamint az őket segítő és koordináló szervezeti egységek hogyan és miként kommunikálnak a partnereikkel, valamint a tapasztalatok és jövőre vonatkozó elképzelések is fontos részét képezték a benyújtott pályázatnak. Nagy örömmel számoltunk be arról is, hogy folyamatosan nő az Erasmusban résztvevők száma, és a programhoz újonnan csatlakozott partnerekkel is jó kapcsolatot sikerült kiépíteni. Promóciós tevékenységünkről is beszámoltunk, amely biztosítja, hogy mind az ideérkező, mind a kiutazó oktatók és hallgatók jól értesültek legyenek a lehetőségeikről, az adminisztrációs kötelezettségeikről egyaránt. Tulajdonképpen az egész egyetemnek szól ez a nemzetközi elismerés, a kari koordinátoroknak, az Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottságnak, és mindenkinek, aki részt vett abban, hogy például az ide érkező hallgatók és oktatók jó hírünket vigyék, mert nagy szerepe van ennek is, és amint a tapasztalat mutatja, kiváló minősítést kapott a PTE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!