Közélet

2007.05.17. 09:17

Tetszik a portugáloknak a Váralja-terv

Siklós | Úgy tűnik, komoly érdeklődője akadt a siklósi várnegyedre wellnesscentrumot és konferenciaközpontot álmodó Váralja-tervnek: a porgutál Mota cég saját szakemberrel vizsgálja a projektet.

Kaszás E. (Dunántúli Napló)

A portugál Mota céget komolyan érdekli a siklósi Váralja-projekt, ezt a hét elején maga a cég főtulajdonosa is megerősítette. A nemzetközi hálózattal rendelkező nagybefektető a kelet-európai leányvállalatait végiglátogatva az elmúlt napokban Budapesten is járt, ahol a magyarországi Mota Kft. képviselői ismertették a projekttel. Az üzletembert Siklóson is szívesen látták volna, ám a találkozó nem valósult meg.

Mint dr. Göndöcs István, a beruházás megvalósíthatósági tanulmányát készítő Eco-Cortex Kft. ügyvezetője elmondta, a prezentáció elnyerte a portugál üzletember tetszését. A befektető a prezentáció portugáliai megismétlését kérte azért, hogy a cég menedzsmentje pontos és közvetlen információkat kapjon a projektről, a hozzá kapcsolódó piaci és idegenforgalmi elemzésekről. A bekapcsolódás kérdésében a végső szót a Mota cég vezetői és tulajdonosai Portóban mondják majd ki, a döntés határidejéről egyelőre nem nyilatkoztak. Biztató előjel ugyanakkor, hogy a cégtulajdonos a projektet megismerve azonnal megbízott egy portugál marketingszakembert a terv elemzésére és széles körű megismertetésére.

A Mota képviselői által bemutatott tervek a siklósi várnegyedhez kapcsolódó szálloda- és wellnesscentrum, valamint egy konferenciaközpont kialakítását tartalmazzák. Az előzetes kalkulációk szerint az mintegy 27 milliárd forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!