Közélet

2008.02.24. 20:15

Hullám-ügy: még egy forduló a büntetőperben

Százmilliós értékű kártérítési per folyik a Hullámfürdő 2005. novemberi mennyezet-szakadásának ügyében. Ezzel párhuzamosan az üzemeltetők felelősségét is firtatják

B.Z.

A Pécsi Városi Bíróság elé az elmúlt héten a kivitelező ZÁÉV Rt. felelős műszaki vezetőjét és a Pécsi Fürdő Kft. akkori műszaki ellenőrét állították, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádja miatt. A bíróság arra volt kíváncsi, megfelelően működtették-e a gépeket, hogy ne kerüljön a kelleténél több, a tartószerkezetet is rongáló pára a légtérbe. A csaknem tucatnyi tanú vallomásából az derült ki, hogy az első időszakban, 1997. szeptemberétől fél évig, folyamatosan mentek a légtisztítók, akkor nem is volt gond. Később viszont, többek szerint, bizonyos időszakokban, gazdaságossági megfontolásokból, utasításra, le kellett állítani a páraelszívókat. Nem egy tanú vallott amellett, hogy elmaradtak a háromhavonta indokolt, átfogó karbantartások is. Ezt mások cáfolták. A büntetőper április közepén folytatódik, akkor azokat a szakértőket hallgatják meg, akik a polgári eljárásban, a mennyezetszakadás hátterében kivitelezői és tervezői hibát vélelmeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!