Közélet

2008.02.26. 12:11

Megérkezett a HM közleménye a Tubes-ügyben

BAMA

Az éves híradó-eszköz karbantartási munkálatokat végzi a honvédség a Tubesen
           
A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség éves karbantartási tervének megfelelően 2008. február 18-án megkezdte a Tubes-tetőre telepített híradástechnikai eszközök éves karbantartási, felújítási, javítási munkálatait. Ennek keretében a HM ARMCOM Zrt. szakemberei előbb leszerelték a repülésirányító rádióantennákat és a rádiórelé-antennákat a honvédségi területen lévő tornyokról, majd a karbantartási feladatok elvégzését követően – várhatóan már holnap – visszaszerelik azokat.
A Honvédelmi Minisztérium ezúton tájékoztatja a közvéleményt és a pécsi polgárokat, hogy a most folyó munkálatoknak nincs semmilyen köze a tervezett radarberuházáshoz, az a szokásos, korábban is elvégzett éves karbantartás része. A berendezések visszaszerelésének bármilyen okból történő elmaradása, megakadályozása vagy késleltetése veszélyezteti a polgári és katonai légi közlekedés és az abban részt vevő emberek biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!