Közélet

2008.10.16. 19:28

Baranyaiak is járhattak a szekszárdi jogsigyárban

Őrizetbe vettek egy szekszárdi vizsgabiztost, valamint egy bátaszéki és egy szekszárdi autósiskola vezetőjét, akiket hivatali vesztegetéssel gyanúsítanak – jelentették be csütörtökön a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon.

M. B.

A nem mindennapi ügy részleteiről szólva Soczó László, Tolna rendőr-főkapitánya és Lovas Károly Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főigazgatója elmondta, a gyanú szerint a Dunántúl több megyéjéből is jöttek Szekszárdra máshol megbukott autósok jogosítványt vásárolni. Az ügyfelek között baranyaiak is lehettek, csakúgy, mint veszprémiek és somogyiak. A kihallgatások ezekben a megyékben is megkezdődtek.

Eddig közel ötven esetben derült ki, hogy a két iskolánál olyanok tettek a jogosítvány megszerzéséhez szükséges, sikeres vizsgákat, akik korábban három-négy alkalommal elbuktak a lakóhelyük közlekedési hatóságánál megtartott próbatételen.

A rendőrség adatai szerint tíz-, és hetvenezer forint közötti összegekkel vesztegették meg az egyik oktatót, aki a pénzt elosztotta bűntársai között. Évekre visszamenőleg több száz – az érintett vizsgabiztos által felügyelt – vizsga ellenőrzése kezdődik meg a büntetőeljárás részeként. A vizsgabiztosra és társaira akár tízéves szabadságvesztés is várhat. Ugyancsak büntethetők – legfeljebb öt évre – az érintett autósok is, akik azonban mentesülhetnek a felelősségre vonás alól, ha önként jelentkeznek a rendőrségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!