Közélet

2008.10.21. 13:30

Csákánnyal indultak bontani a hoppon maradt alvállakozók

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének mintegy száz aktivistája le akarja bontani egy cég épületét Szegeden. Az építtető társaság 22 millió forinttal adósa maradt egy alvállalkozónak.

MTI

Az aktivisták fejszékkel, csákányokkal és más szerszámokkal felszerelkezve felsorakoztak a Körtöltés utcai ingatlan előtt, amelynek kapujánál rendőrök állnak sorfalat.

Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke a rendőröket vezető századosnak elmondta, hogy Szűcs László Baranya megyei vállalkozó négy turisztikai létesítmény építőmesteri munkáit végezte el az év elején a Dráva-projekt keretében. A munkáért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át.

Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti - tette hozzá.

A rendőr százados közölte, megakadályozzák a bontást, fenntartják a rendet. A demonstráció hírére további rendőri erők érkeztek a helyszínre, így mintegy hatvan rendőr és száz aktivista van a helyszínen. A rendőrség a Körtöltés utca érintett szakaszát lezárta. A VÉSZ elnöke és egy rendőr alezredes az egyik autóban ülve tárgyal, miközben a demonstrálók a rendőröket igyekeznek meggyőzni igazukról.

Éliás Ádám egy rendőr alezredessel a helyszínen folytatott tárgyalás után elmondta, a rendőrség kérése ellenére sem állnak el szándékuktól, továbbra is le akarják bontani az épületet. Kitartanak, az ingatlan előtt maradnak vagy, ha kell, éjszaka visszajönnek. Hangsúlyozta: semmiképpen nem akarnak fizikai összeütközésbe keveredni a rendőrökkel, de érvényt akarnak szerezni követelésüknek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!