Közélet

2008.10.21. 14:26

Végső búcsút vettek Jászai Jolitól

Kedden délben eltemették Jászai Joli nénit. A 102 éves korában elhunyt színésznő hamvait férje mellé helyezték el a pécsi köztemetőben. A szertartáson Tasnádi Péter, Pécs polgármestere mondott beszédet.

forrás: FH

Jászai Joli nénit 102 éves korában, még szeptember 29-én érte a halál a piliscsabai Nagyboldogasszony Házban. A színésznőt Pécsett a köztemetőben, férje mellett helyezték végső nyugalomra kedden. A temetésen Tasnádi Péter, Pécs polgármestere mondott beszédet. A családtagokon és ismerősökön kívül ott volt a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja, Aknai Tamás is. A szertartáson Joli néni három költeményét játszották be hangfelvételről, amelyeket ő maga mondott el.

Jászai Joli 1907. május 21-én született Rábatamásiban. 1950 és 2004 között Pécsett élt, nyugdíjazásáig napközivezetőként dolgozott. A színészlegenda Jászai Mari unokahúgát csaknem nyolcvanévesen fedezte fel a filmes szakma. Szerepelt a Szerelem első vérig, a Szerelem második vérig, a Csók, anyu, az Édes Emma, drága Böbe, a Napló apámnak, anyámnak, a Hetedik szoba és a Sztracsatella című filmekben. Az elmúlt négy évben a piliscsabai Nagyboldogasszony Ház szociális otthon lakója volt.

Ezek is érdekelhetik