Közélet

2008.12.04. 16:02

Novák Péter tanár lett - képekkel

A sokoldalú művész környezettudatosságra nevelte az általános iskolásokat Pécsett.

BAMA

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Pécsen is arra tanította a kisdiákokat Novák Péter, hogy mit tehetnek ők egy tiszta, zöld és élhető világért
[/caption]Az E.ON az Oktatási és Kulturális Minisztériummal közösen, EnergiaKaland néven nagyszabású virtuális tanulási programot indított a közelmúltban azzal a céllal, hogy segítséget adjon a diákok energiatudatossági nevelésében. A program keretében „A pillanat energiája” címmel meghirdetett nagysikerű ifjúsági fotópályázat zsűrielnöke, Novák Péter a héten rendhagyó tanórákat tartott a pécsi Jókai Mór Általános Iskolában és a II. számú Általános Iskolában.

A novemberben, budapesti iskolákban tartott rendkívül sikeres tanórák után a sokoldalú művész, akinek szívügye a fenntartható környezeti fejlődés és természeti értékeink megőrzése, Pécsen is arra tanította a kisdiákokat, hogy mit tehetnek ők egy tiszta, zöld és élhető világért. A 4-8. osztályos tanulók nagy érdeklődéssel fogadták újdonsült tanárukat, és az órákon közösen gondolkodtak arról, hogyan lehet energiatudatosabban élni. Novák Péter megismertette a gyerekeket a rendelkezésünkre álló nem megújuló energiaforrások felelős felhasználásával, valamint a megújuló energiaforrások használatának és a jövő energiatermelésének lehetőségeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!