Közélet

2008.12.19. 13:28

Továbbra is marad a fizetős parkolás Siklóson

Továbbra is fizetni kell a parkolásért Siklós belvárosában, méghozzá többet mint eddig – döntött tegnapi ülésén a képviselő-testület.

W. K.

Mint ismeretes, a város központjában a körforgalom megépülésével a korábbi 229-ről 174-re csökkent a fizetős parkolóhelyek száma. Ezt a 24 százalékos csökkenést – mivel az önkormányzat és az üzemeltető Gámán Kft. közötti szerződés legfeljebb 20 százalékot enged meg – a parkolási társaság csak úgy fogadta el, ha az évek óta érvényben lévő óránkénti 100 forintos díjat 140 forintra emeli a város. A cég indoklása szerint az 55 parkolóhely megszüntetésével jelentős bevételektől estek el, így a további működtetés csak tarifaemeléssel biztosítható.

A legutóbbi testületi ülésen az előterjesztett negyven százalékos díjemelést nem szavazták meg a városatyák, ahogy arra a felvetésre is nemet mondott a testület, hogy bontsanak szerződést a kft.-vel és legyen ismét ingyenes a parkolás a belvárosban. Tegnap a vita tovább folytatódott: a gazdasági bizottság a szerződés felbontást javasolta. A pénzügyi bizottság ezzel ellentétben a díjemelést támogatta – érvelésük szerint a Gámán Kft. évi mintegy tízmillió forintot fizet koncessziós díjként és iparűzési adóként a város kasszájába, ami ha kiesik, nem tudják miből pótolni. Ugyanakkor hat siklósi embernek ad munkát a cég, ráadásul a parkolási díjak elsősorban nem a siklósiak pénztárcáját terhelik, többnyire a vidékről érkezők parkolnak a fizetős helyeken.

Végül a testület 13 igen szavazattal, 1 nem ellenében elfogadta a 100-ról 140 forintra való díjemelést, aminek megfelelően a Gámán Kft. által fizetett havi koncessziós díj is nő, az eddigi 437 helyett nettó 611 ezer forintra.

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!