Közélet

2008.12.06. 09:00

Vezetőket mentettek fel, átfogó vizsgálat indult a kórházban

Felmentették a munkavégzés alól a kórház vezető állású alkalmazottját, a főigazgató ügyvezető hatásköreit pedig a korábbiak töredékére szűkítették, értesült lapunk az elmúlt napokban.

Kaszás Endre

Paizs József polgármester megerősítette a szerkesztőségünkhöz eljutott híreszteléseket. Mint elmondta, az elmúlt hónapokban átfogó vizsgálat indult a kórház gazdálkodásával kapcsolatosan. Az előzetes megállapítások szerint az egészségügyi intézmény gazdasági társasággá alakulása – 2007 július 1-je – óta 685 millió forintot költött az állami normatíván felül.

Egy konkrét esetben, az étterem és a konyha rekonstrukcióját célzó eszközbeszerzésnél megállapították az indokolatlan túlszámlázást, ugyanakkor további kiadások, szerződések vizsgálata is folyamatban van. Vizsgálják továbbá a vezető állású alkalmazott, és egyszemélyes gazdasági társaságának párhuzamos tevékenységét a kórháznál.

Mint Paizs József fogalmaz, az eddig feltárt szabálytalanságok miatt került sor Göbölyös Ivett főigazgató, ügyvezető hatásköreinek szűkítésére, illetőleg Perényi László vezető állású alkalmazott munkavégzés alóli felmentésére. Utóbbi tudomásunk szerint azóta táppénzen van.

A témában megkerestük Göbölyös Ivettet, aki megerősítette, hogy a kórházban mintegy egy hónappal ezelőtt valóban indult egy belső vizsgálat. Ezzel kapcsolatosan mindeddig semmilyen szakértői anyagot nem kapott, aminek hiányában nem tud reagálni a működéssel kapcsolatos felvetésekre.

A kórház irányítását átmenetileg annak régi vezető állású alkalmazottja, a nyugdíjas korú Németh András vette át, aki lapunk érdeklődésére elmondta, hogy az egészségügyi intézmény zavartalanul és változatlan színvonalon képes ellátni feladatait.

Paizs József cáfolta azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a kórház lefejezésének köze lenne az egészségügyi intézmény tervezett üzemeltetési kiszervezésének. Mint mondja, nem titok, hogy a nagyatádi kórházat működtető Medical Investments, illetve a Hospinvestet is érdekeltségi köreiben tudó Releváns Befektető Kft. adott be a nyilvános felhívásra pályázatot. Az ajánlatokat előbb egy összehívott eseti, majd szükség esetén szakértői bizottság vizsgálja, csak ezt követően, várhatón csak a jövő év elején kerülhet az előterjesztés a város képviselőtestülete elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!