Közélet

2009.04.02. 12:43

Elstartolt az idei PEN

A diákrektor-jelöltek bemutatkozásával és a zenei tehetségkutató elődöntőjével kezdődött meg az idei Pécsi Egyetemi Napok.

Forrás: PEN

Idén minden korábbi évnél több egyetemi kar száll versenybe a diákrektori címért: összesen hét csapat verseng a megtiszteltetésért, közülük az Általános Orvostudományi Kar indulása minden kétséget kizáróan történelminek minősíthetó, hiszen orvosis csapat még sosem mérette meg magát a PEN-ek történetében.

A rekordszámú jelentkezés azért is nagy öröm a szervezők számára, mert a Pécsi Egyetemi Napok egyik legfőbb célkitűzése az egymástól sok esetben igen messze található karok hallgatóinak összehozása, a PTE közösségi szellemének erősítése. A diákrektor-jelöltek és csapataik idén is kitettek magukért: április 22 és 25 között többek között hippiket, római legionárusokat, ősembereket, avagy bajor parasztokat figyelhetünk majd meg Pécs utcáin és a fesztiválnak helyet adó Bőrgyárban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Diákrektor csapatok bemutatkozása
[/caption]

Szerdán elkezdődött a tehetségkutató elődöntője, s a mai este során újabb nyolc zenekar bemutatkozásával folytatódik a válogató és az este végére az is kiderül, hogy a 16 fellépőből melyik nyolc zenekar kap lehetőséget arra, hogy a PEN színpadán mutassa meg magát. A koncertek után Murak és Enikő zenél, a belépés ma is ingyenes. Kapunyitás hét órakor.

Címkék#PEN#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!