Közélet

2009.04.23. 09:08

Leépítések és növekvő hiány a Megyei Kórháznál

Huszonöt embert bocsátottak el idén a korháztól, az intézmény nettó adósságállománya pedig elérte a 2,2 milliárd forintot.

B. A.

Továbbra is a legtakarékosabb működtetést várja el a Baranya Megyei Közgyűlés a Megyei Kórház vezetésétől – ennek szem előtt tartásával szavazta meg tegnap a testület az egészségügyi intézmény létszámleépítéséről szóló javaslatot. Eredetileg idén tíz fő leépítését tervezték a kórháznál, ám további tizenöt státusz megszüntetéséről is döntöttek, orvosi, szakdolgozói munkaköröket is érintően.

Dr. Ruzsa Csaba, a kórház főigazgatója elmondta, az újabb álláshely-megszüntetésből a betegek nem éreznek meg semmit, mert arra a tüdőszanatórium kiürítése miatt volt szükség. A Mecseken megszűnő ágyak egy részét az Irgalmas Rendnek, illetve a Harkányi Kórháznak adták át – egyes orvosok itt kaptak munkát, másokat nyugdíjaztak. A tizenöt fő leépítése 23 millió forintos terhet jelent a kötelező juttatások miatt, ám szeptembertől már havi ötmillió forint megtakarítás várható.

A kórház nettó adósságállománya 2,2 milliárd forint, ami 80 millió forinttal emelkedett egy hónap alatt. A főigazgató közölte: ma nem lehet megmondani, hogyan alakul az év hátralévő részében az adósságállomány, mert áprilistól megváltozott az egészségügyi finanszírozási rendszer, ő arra számít, hiányuk növekedni fog.  

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!