Közélet

2009.04.03. 22:55

Pedofília: újabb hat gyermek vallott a tanárra

Harmadik hónapja van előzetes letartóztatásban az a mohácsi művésztanár, aki ellen újabb gyermekek tettek terhelő vallomást. A szemérem elleni erőszakkal gyanúsított férfit a tököli rabkórházba szállították.

M. B.

Amint arról beszámoltunk, február elején óriási megrökönyödést váltott ki Mohácson, hogy szemérem elleni erőszak gyanúja miatt őrizetbe vettek egy negyvenöt éves művésztanárt. A rendőrség akkor azt közölte, három hat-, és hétéves kislánnyal erőszakoskodott az általános iskolai rajzszakkörön.

Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya a Dunántúli Napló érdeklődésére pénteken újabb részleteket közölt a nyomozás eredményeiről.

Az őrnagy elöljáróban megjegyezte, az ügyben nyilvánosan a tanár mellett állást foglalók, akik például a város főterén februárban rendezett demonstráción is ártatlansága mellett törtek lándzsát, jelentősen megnehezítették a dolgukat. Voltak ugyanis szerinte olyan szülők, akik tudták, hogy lehet alapja a tanár elleni gyanúnak, mégsem akartak mindig együttműködni a rendőrökkel, talán a közvélemény neheztelésétől tartva.

Ennek dacára a kapitány szerint immár hat újabb sértettjét ismerik az ügynek. Ők szintén még valamennyien gyermekkorúak.

– A tanulókat igazságügyi szakpszichológus, valamint a bíróság által kirendelt nyomozási bíró hallgatta meg ügyész jelenlétében – mondta Garamvári Gábor. – Erre a gyermekek kímélete miatt van szükség, ebben az esetben ugyanis nem kell majd megjelenniük a bíróságon, vallomásuk így is bizonyítékként felhasználható – tette hozzá.

A kapitány elmondta azt is, az újabb sértettek elbeszélése szerint a férfi ugyanolyan körülmények között, ugyanolyan módon erőszakoskodott velük, mint a korábban ismert áldozatokkal. A nyomozás érdekeire való tekintettel ennek részleteiről viszont nem közölt részleteket.

Eddig közel száz szülőt, diákot hallgattak meg a rendőrök, de a kihallgatások tovább folytatódnak. Garamvári Gábor arra számít, a nyomozás két hónapon belül fejeződhet be.

A város rendőrkapitánya hozzátette azt is, hogy – mint minden ilyen esetben – az iskola felelősségét is vizsgálni fogják, nevezetesen azt, tudtak-e arról, hogy korábban felmerült-e a tanárral kapcsolatban ilyen jellegű jelzés, panasz.

Magyar György sztárügyvéd védi a tanárt

Információink szerint Magyar György, a „Viszkis” bankrabló egykori ügyvédje védi a mohácsi tanárt. A budapesti „sztárügyvédet” pénteken nem sikerült elérnünk. A gyanúsítottat átszállították Pécsről a tököli rabkórházba, ahol kezelni tudják régi, szervi eredetű betegségét. A tanár letartóztatásakor tagadta bűnösségét. A szemérem elleni erőszak legsúlyosabb büntetési tétele tíz évig tartó szabadságvesztés. Ebből adódóan ennek a bűncselekménynek az elévülési ideje is ennyi. Ez a magyarázata annak, hogy a rendőrök korábbi tanítványait is megkeresik, egészen tíz évre visszamenően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!