Közélet

2009.04.10. 11:21

Szili Katalin: a város érdekeit szolgáló, valódi Holdingot Pécsnek

A Pécs Holding Zrt. a jelenlegi formájában nem működik megfelelően – mondta el a Pécs Holding Zrt. előtt tartott sajtótájékoztatóján ma Szili Katalin, Pécs polgármester-jelöltje. A Fidesz szinte azonnal reagált Szilire.

forrás: MSZP

„A Pécs Holding Zrt.-t 2008-ban hozták létre számos önkormányzati cég kezelésére. Ma világos, hogy ez részben elhibázott lépés volt. A Holding célja, hogy a város szolgáltatásait hatékonyan lássa el, a rendelkezésre álló forrásokat jobban ossza el, felhasználásukat tervezettebbé, kiszámíthatóbbá tegye. Ezt a célt a jelenlegi formájában láthatóan nem képes ellátni. Nem képes, mert nem születtek meg azok a politikai döntések, melyek szükségesek a hatékony működéshez.” – mondta el Szili Katalin.

A Pécs Holding olyan cégeket tömörít, amelyek jelenlegi formájukban, így együtt nem életképesek. A Holding a mai formájában nem a problémák megoldását, hanem a problémák fenntartását szolgálja.

Valódi Holding létrehozása a cél. Meg kell vizsgálni, hogy a meglévő erőforrásokat hogyan lehet a leghatékonyabban kihasználni, és létre kell hozni azt az új struktúrát, ami valóban Pécset, a pécsieket szolgálja.

Ebben az új holdingban a fontosabb nyereséges közműcégek fognak részt venni, és nem pedig a veszteségek elpalástolása folyik majd.

Szili Katalin kijelentette: „Polgármesterré választásom esetén határozott lépéseket fogok tenni, hogy a Pécs Holding egy átlátható, világos, gazdaságos rendszer legyen, amely mindannyiunkat szolgál itt, Pécsett!”

A Fidesz reagálás Szili Katalin sajtótájékoztatójára

„A Pécs Holding Zrt. a jelenlegi formájában nem működik megfelelően - szögezte le a Holding épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján ma Szili Katalin, Pécs MSZP-s polgármester-jelöltje. Ez egy rossz struktúra, amely megérett a változásra.”

Szili Katalin úgy tesz, mintha nem tudná, hogy éppen pécsi párttársai és az ő általa jelölt és támogatott Tasnádi Péter polgármester úr szervezte át a Pécsi Vagyonkezelő céget Holdinggá – az ellenzék és a civilek szakmai kifogásai ellenére.

Szili Katalin úgy tesz, mintha nem 1994-től lenne Pécs országgyűlési képviselője.

Szili Katalin úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne ahhoz az MSZP-hez, amely szétverte az országot és szétverte, a csőd szélére sodorta Pécset és az itt élőket is.

Szili Katalin úgy tesz, mintha független lenne, valójában azonban kiszolgálója és aktív szereplője volt az elmúlt évek MSZP-s ámokfutásának.

Egyben egyetértünk Szili Katalinnal: nem csak a Holding, hanem az ország és Pécs is megérett a változásra. Az MSZP 11 éve irányítja a várost, volt idejük bizonyítani. Szili Katalin 15 éve egyéni országgyűlési képviselője Pécsnek, lett volna ideje bőven segítő kezet nyújtani a városnak. Nem tette meg. Talán azért, mert úgy gondolta, Pécs túl messze van Budapesttől.

Elég volt!" - olvasható a Fidesz közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!