Közélet

2009.04.02. 09:04

Szili nem akar NATO-radart a Tubesen

Szili Katalin semmilyen formában nem támogatja NATO-radar építését a Pécs melletti Tubes-hegyen, "álláspontja e téren évek óta világos és egyértelmű".

BAMA

"Szili Katalin ennek érdekében kezdeményezett eljárást a jövő nemzedékek országgyűlési biztosánál, ennek érdekében támogatja  a jelenleg is zajló alkotmánybírósági vizsgálatot. Ismert tény az  is, hogy a lokátorral kapcsolatos népszavazástól nem önszántából  maradt távol, hanem azért mert az Országgyűlés elnökeként folytatott  külföldi tárgyalása miatt azon nem tudott részt venni" - írta a  politikus.

Szili Katalin nyílt levele a Civilek a Mecsekért Mozgalomhoz


Dr. Vicze Csilla
szóvivő asszony részére

 
Civilek a Mecsekért Mozgalom
 
 
Tisztelt Szóvivő Asszony!
 
 
Az Önnek küldött levelem kiegészítéseként, a tubesi lokátor építése tárgyában a nekem írt nyílt levélre a következőket válaszolom.
 
Álláspontom, amely régóta ismert, világos és egyértelmű: Nem támogattam és nem támogatom a lokátor megépítését a Tubesre. Amennyiben én leszek Pécs polgármestere, nem fog a Tubesen lokátor épülni!
 
Ahogy Önök, én is pontosan tudom, hogy a tervezett helyszín olyannyira közel van a lakott területhez, hogy annak megépítése csorbítaná az egészséges környezethez való alapvető emberi jogot.
 
Mindezek alapján egyértelműen ki kell nyilvánítania a közgyűlésnek a város lakói akaratát, hogy nem akar Pécsett lokátort. Ebből következik, az önkormányzatnak minden rendelkezésére álló jogi korlátozó eszközzel meg kell akadályoznia a radar építését.
 
Egyetértek és támogatom az Önök által benyújtott alkotmánybírósági beadványt. 2008. nyarán én magam is beadvánnyal fordultam a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosához, hogy éljen a számára biztosított alkotmányos jogosítványokkal.
 
Köszönöm az e tárgyban tett eddigi tevékenységüket. Őszintén hiszek abban, hogy az összes érintett összefogásával, az Alkotmánybíróság, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa és az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságának véleményével a birtokunkban közösen tudunk tenni Pécs értékeinek megőrzéséért.

Pécs, 2009. április 2.
 
 
Üdvözlettel, Szili Katalin 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!