Közélet

2009.04.29. 10:25

Újra telt ház a pécsi bölcsődékben

Helyhiány miatt több mint nyolcvan gyereket nem tudtak felvenni a pécsi bölcsődékbe – a beiratkozások a múlt héten zárultak.

W. K.

Mint ismeretes, korábban év közben folyamatosan lehetett jelentkezni az intézményekbe, így volt, hogy már októberben nem volt hely a következő év szeptemberében induló csoportba. Hogy tisztán lássák az igényeket, idéntől egységes beíratási rendet vezettek be az összesen 566 férőhellyel bíró tíz pécsi intézményben.
– A 490 jelentkezőből 407 gyereket tudtunk felvenni, a kihasználtság 120 százalékos – mondta dr. Komlósi Ákos, a Kisgyermek Szociális Intézmények igazgatója. 

Kizárólag pécsi gyerekek jelentkezhettek, a 11 vidéki próbálkozót automatikusan elutasították. Az intézményvezetők a héten döntenek, kik lehetnek szeptembertől bölcsődések – az elbírálásnál előny, ha mindkét szülő dolgozik, de a nagycsaládosok, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak szintén előrébb vannak a sorban. 

A jövővel kapcsolatban dr. Komlósi Ákos elmondta, hamarosan megjelenik egy pályázati lehetőség bölcsődék és családi napközik kialakítására: a terv szerint Pécsett a Nevelési Központban egy hatvan férőhelyes bölcsőde indításához kérnek majd támogatást, a régi bőrgyári bölcsődét is újra megnyitná egy egyesület, és a keleti városrészben is tervezik egy új intézmény kialakítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!