Közélet

2009.07.11. 11:03

Évente ezernél több pert indít a parkolócég

A TOP20-ba került, bizonyos értelemben, a Gámán Kft., hisz olyan egyedi kedvezményt, fizetési haladékot kapott Oszkó Péter pénzügyminiszter aláírásával, amelyet csak húsz cég kapott idén az országban.

B.A.

A pénzügyminiszter sajtóosztályán érdeklődtünk, vajon hogy érhette el a pécsi fizetőparkolókat üzemeltető cég, hogy július elsejétől nem kell azonnal megfizetnie a bírósági illetéket, ha pert indít, ráér azt utólag rendezni, ha az alperesnek kedvező döntést hoznak. A minisztériumban azonban hozzátették: nem különleges kegyről van szó, bármely cég megkaphatja a könnyítést, amely kérelmezi azt, és megfelel a feltételeknek.

A feltétel: a kérelmet megelőző évben legalább ezer kis perértékű bírósági eljárást kezdeményezni. A cég most egy évre, 2010. június 30-ig kapta meg a könnyítést. A bírósági illeték 300 ezer forintos perértékig 3000 forint, felette a perérték 3 százaléka. Ha a felperes nyer, az illeték díját az alperesre terhelik.

Gámán Imre, a cég ügyvezetője közölte: jóval több mint ezer pert indítottak tavaly, amelyekben több tízmillió forintot követeltek. Hangsúlyozta, a pereket is parkolásszabályozó eszközként kezelik: ha sokat nyernek, javulni fog a szerinte elkeserítő, 60-65 százalékos fizetési morál. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!