Közélet

2009.07.04. 13:35

István-akna sorsára juthat a komlói fecskeház is

Egy év telt el azóta, hogy tizenöt állami gondozott gyerek tavaly nyáron beköltözhetett a volt kenderföldi iskola tornatermébe, amelyet a LAKMUSZ program keretében saját maguk alakítottak át.

K. E. I.

Az akkori jóslatok, amelyek szerint az összkomfortos lakások fenntartása problémát fog okozni a fiataloknak, mára beteljesülni látszanak. A programot támogató alapítvány és az önkormányzat ráadásul magukra hagyta őket, mondják az ott élők, emiatt az épület egyre lepusztultabb.

A lépcsőház kapujáról hetekkel ezelőtt eltűnt a zár, a folyósokat ritkán takarítják, a falakat burkoló hungarocellt pedig lyukak és falfirkák borítják.

– Némelyik lakáson belül sem jobb a helyzet – mondja az egyik fiatal lány, aki egy éve lakója az épületnek. – Mi a párommal már festettünk és tapétáztunk is, azonban több családban épp csak a rezsire elég a pénz. Télen negyven–ötvenezer forintot fizettünk ki csekkekre, és ahol a pároknak nincs munkahelye, ott ez az összeg kifizethetetlen.

Bár a Városgondnokság gyakran ellenőrzi a lakásokat, félő, hogy az épület hasonló sorsra jut, mint a szintén a LAKMUSZ program során épült pécsi István-aknai ház, ahol a széthordott falak között már csak hét család él egyre romló körülmények között.  

 

Címkék#komló
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!