Közélet

2009.07.13. 09:06

Még nincs veszve a mohácsi úti turistaszálló

Kétcsillagos, hatvanöt szobás szállodát kezdett el építeni egy pécsi befektető tavaly a Mohácsi út mellett, a volt gázgyár területén. A francia befektető azonban visszalépett a rendezetlen környék láttán.

B.Z.

Az épülő hotellel elsősorban a kispénzű turistákat célozták volna meg, egy franciaországi lánc itteni referenciájaként. A szálloda ügye azonban megakadt: a francia partner a közeli, gazdátlan és gondozatlan patakmederben uralkodó lehetetlen állapotok miatt októberben visszalépett. Az építkezés megállt, a főfalak készek, a szobákat még nem alakították ki. Októbertől a terület országgyűlési képviselője, Bókay Endre minden követ megmozgatott az önkormányzatnál a patakmeder rendezése ügyében.

Úgy, hogy a befektető vállalta volna, némi piacképtelen területért cserébe rendbe hozza a környezetet, ha az önkormányzat fele részben maga is beszáll a költségekbe. Egy hónapja a kommunális bizottság volt elnöke még azt mondta a képviselőnek: sínen van minden.

Erről viszont nem tud a mostani illetékes bizottsági vezető, Dévényi Sándor, aki azt mondja: a Sopianae-terv nyomán esetleg remény lehet a felújításra. Miután tudomására hoztuk, hogy a befektető akár a teljes költséget vállalná a területért cserébe, az elnök azt mondta: ez teljesen új helyzetet teremthet, nincs tehát még veszve az ügy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!