Közélet

2009.07.13. 10:50

Parkolás: mindenkit kizártak a Citrom utcából

Túlságosan is jól sikerült megvédeni a belvárosi Citrom utcát a forgalom, illetve a parkoló autók elől. Az utcába ugyanis, kis túlzással, járművel még bemenni sem lehet.

B. Z.

Egy önkormányzati rendelet a történelmi belvárosban található Citrom utcát tavaly a fokozottan védett övezetekbe sorolta, így csak az ott magántulajdonnal rendelkezők, illetve meghatározott időben és meghatározott időtartamra csak az áruszállítók hajthatnak be és várakozhatnak. Ez a rend pedig megfelelő, tájékoztattak a polgármesteri hivatal illetékes főosztályán. Ahol, nagy valószínűséggel, elkerülte a figyelmet, hogy az élet – illetve a városüzemeltető cég – túlbuzgón felülírta a rendeletet.

Mégpedig úgy, hogy a korlátozó közlekedési tábla kiegészítéseként, a mellé, még egy megállást tiltó is került. Három hely maradt az ötvenméteres, több tucatnyi üzletes utca egyik végén az áruszállítóknak. A tiltó tábla miatt pedig a rendőrök sorra és folyamatosan büntették eddig az árut szállító, így a boltjuk közelében megálló üzlettulajdonosokat. Eddig, mert a héten változás várható, ígérte dr. Tóth Sándor, a Pécs Holding Zrt. illetékese, aki lapunktól értesült a faramuci helyzetről. A szakember azt mondja, belső kommunikációs zavar lehetett a cégnél, de kedden egyeztet a holding táblák kihelyezésért felelős osztályával, és megoldást találnak a problémára.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!