Közélet

2009.07.25. 14:40

Tisztelt L. István, elhunyt - Különös levelet küldött a „számítógép”...

A címzésben és a megszólításban is szokatlan levelet kézbesített a posta a minap. A „Tisztelt L. István Elhunyt!” formula alighanem egyedi a hivatalos levelezések történetében.

K. F.

Így gondolja ezt a levelet döbbenettel elolvasó pécsi özvegyasszony is. Szeretett férje valóban eltávozott az élők sorából, bár egykor annak a banknak az ügyfele volt, ahonnan a banki átalakulásáról értesítő formanyomtatvány érkezett. De mi köze ehhez szegénynek? Hogy élvezhetné a megújulás előnyeit? Ráadásul hogyan kívánhatnak az elhunytnak további sikeres üzleti munkát, egyéni boldogulást?

Megkerestük a levelet postázó bankot, hogy megkérdezzük, miként fordulhatott ilyesmi elő. Szerleticsné Kovács Emese, a DRB Bank Zrt. ügyvezető igazgatója maga is megdöbbent a címzésen, s leszögezte: azonnal, nyilvánosan és levélben is elnézést kérnek az özvegytől, és minden hasonló helyzetbe került hozzátartozótól. Másrészt utasítást adott a számítógépes adatbázisuk alapos átvizsgálására, ami esetükben közel százezer ügyfelet jelent. Szerleticsné valószínűsíti, hogy az egykori ügyfelük neve mellé írta be kollégájuk az „elhunyt” megjegyzést – benne hagyva az adatbázisban – , s ezt a júliusi tömeges levélküldés során a számítógép automatikusan a levélre felvitte, a postázandók közé sorolva. Az adatbázis felülvizsgálata elkezdődött, annak érdekében , hogy a jövőben ilyen hiba ne fordulhasson elő a banknál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!