Közélet

2009.11.19. 19:49

Újabb oltópont nyílt meg Pécsen

Rendkívüli oltópontot nyit az ÁNTSZ pénteken a Szabadság úti központjában, ahol a vényköteles oltásokat adják be, háromezer forintért. Az Akác utcai oltóhelyen már huszonöten jelentkeztek.

N. L. (bama.hu), K. E. (DN)

Pécsen is nyit oltóközpontot az ÁNTSZ

Rendkívüli oltópontokat nyit pénteken az ország 29 pontján - köztük Pécsen, a Szabadság úton - az ÁNTSZ, jelentette be az egészségügyi miniszter csütörtökön. A próbaüzemben működő oltóhelyek reggel nyolctól este nyolcig lesznek nyitva, olyanokat fogadnak, akik csak térítés ellenében kaphatnak H1N1-védőoltást. Nekik 3000 forintba fog kerülni az oltás, ebből 1930 forint a vakcina ára. A miniszter szerint az oltópontokba első körben 200-500 oltást szállít ki az ÁNTSZ.

A pécsi oltópont a Tisztiorvosi Szolgálat Szabadság út 7. szám alatti épületében üzemel, az ÁNTSZ DDRI Nemzetközi Oltóhely I. intézményében.

Az első körben létesített 29 oltópont listája elérhető az ÁNTSZ honlapján, a Rendkívüli oltópontok címszó alatt. A szolgálat tájékoztatása szerint a jövő hét végére kétszázra bővül azoknak a helyeknek a listája, ahol a vényköteles oltások felvehetők.

Péntek reggel megkezdte a működését az ÁNTSZ pécsi oltóközpontja, mely hétköznaponként este nyolcig várja a pácienseket. Oltóanyag bőséggel áll rendelkezésre, egy oltás 3000 forintba kerül. Reggel kilenc előtt nem sokkal mintgy 30-40 ember várakozott a helyszínen, tehát kisebb sorbanállással számolni kell.

Még nincs roham az Akác utcai oltóközpontban

Csütörtökön már huszonöt ember jelentkezett újinfluenza elleni védőoltásra a pécsi egyetem Akác utcai Infektológiai Intézetében kialakított oltóközpontban - értesült a Dunántúli Napló. Dr. Ternák Gábor, az intézet igazgatója úgy véli, hogy a jelentkezők száma akkor növekszik majd meg látványosan, ha folyamatosan lesz oltóanyag, illetőleg ha a központok is bekerülnek az országos vakcinaelosztó rendszerébe.

A pécsi központ jelenleg hétköznapokon délelőtt 10-től délután 15 óráig fogadja az embereket – hétvégi napokon nem –, ugyanakkor a későbbiekben az igényekhez, illetőleg a járvány alakulásához igazodva rugalmasan módosíthatják a nyitvatartási időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!