Közélet

2010.01.22. 18:40

Épül a koncertterem, valamint a tudásközpont

Az EKF-kulcsprojektek közé nem csak a részben már be is fejeződött köztér-felújítások vagy éppen a Zsolnay kulturális negyed kialakítása tartozik, hanem két nagyberuházás: a tudásközpont illetve a koncert- és konferenciaterem felépítése is.

Ny.Sz.

Az egymás közelében, az Universitas utcánál épülő létesítményekről eddig viszonylag keveset tudhattak a pécsiek, lévén mindkét beruházás értelemszerűen zárt munkaterület. Lapunk munkatársai Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója kalauzolásával végigjárták mindkét építkezést.

Az építkezésekről egységesen elmondható, hogy hatalmas épületek emelkednek: a koncert- és konferenciaterem 11 ezer, a tudásközpont 14 ezer négyzetméteres. A munkák – ezt egyébként a környéken járók is tanúsíthatják – kis túlzással éjjel-nappal folynak: mindkét beruházáson dolgoznak késő estig valamint hétvégente is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Épül a tudásközpont
[/caption]

A két nagy építkezés jelentős tételt jelent az Európa Kulturális Fővárosa programban: a koncert- és konferenciaközpont mintegy 6,1 milliárd forint, a tudásközpont több mint 4 milliárd forint értékű beruházás. Tegnap ottjártunkkor szemrevételezhettük, hogy bár az építmények még nincsenek kész, de már jelen állásukban is monumentálisak

Ezek is érdekelhetik