Közélet

2010.02.19. 18:56

Mészáros-per: városvezetők a tanúk padján

Mások mellett Tóth Bertalant, Pécs egyik korábbi alpolgármesterét, és Papp Juditot, a város címzetes főjegyzőjét hallgatta meg tanúként a bíróság pénteken Mészáros András perében.

M. B.

Amint az ismert, bruttó 40 millióra perli a Pécs2010 Menedzsment Központot Mészáros András, az EKF-program 2008 őszén menesztett főigazgatója. A megyei bíróságon zajló eljárás részeként pénteken újabb tanúkat hallgattak meg. Tóth Bertalan, Pécs egyik korábbi alpolgármesterét három órán keresztül faggatták.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tanúként hallgatták meg pénteken Tóth Bertalant (fotó: laufer L.)
[/caption]

A volt városvezető egyebek mellett arról beszélt, 2008 őszére, tehát Mészáros leváltásáig nem készült el az a koncepció, amely előfeltétele lett volna, hogy a következő esztendő elején beindulhasson az EKF marketingje. Ez szerinte azért volt komoly probléma, mert azt várták a marketingmunka elindításától, hogy az kirántja az EKF-projektet a „negatív hírspirálból”.

A volt EKF-főigazgató leváltásának körülményeiről szólva kifejtette, Pécs akkori polgármestere, Tasnádi Péter nem azt kezdeményezte, hogy a 2008 október 9-re összehívott  közgyűlés ne menessze Mészárost, hanem azt, hogy erre a következő ülésen kerüljön sor.  Szerinte nem igaz, hogy Tasnádi ellenezte Mészáros menesztésének gondolatát. Ugyancsak tanúként hallgatták meg pénteken Papp Juditot. Pécs címzetes főjegyzője azt mondta, kifejezetten korrekt munkakapcsolata volt Mészáros Andrással. Elmondta, Tasnádi Péter gyakran kritizálta az ügymenet lassúságát, azt, hogy az EKF-el kapcsolatos közgyűlési előterjesztések késnek. 2008 májusától nyilvánvalóvá vált számára, hogy nincs már olyan bizalom Mészáros és Tasnádi között, mint amilyen korábban.

A volt művészeti igazgatót, Méhes Mártont lemondásával kapcsolatban hallgatták meg. Azt sérelmezte, hogy nem kapott megfelelő mozgásteret.

Kunszt Márta alpolgármester szintén tanúként azt mondta, egyetértett Mészáros menesztésével, többek között azért, mert nem tett eleget a kitűzött feladatainak.

A tárgyalás májusban  folytatódik, akkor dr. Mikes Évát, Rubovszky Ritát, és dr. Révész Máriát fogják tanúként meghallgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!