Közélet

2010.04.12. 19:53

Egyedül Komlón lesz ismétlés két hét múlva

Nem sokon múlott, hogy az egykori szocialista fellegvárban is eldöljön a választás az első fordulóban.

DN

Komlón, az egykori szocialista fellegvárban néhány éve még bolondnak nézték volna, aki azt jósolja, hogy 2010-ben az MSZP csúfosan leszerepel, és hogy Polics József (49,39 százalék) Fidesz jelöltet a szavazatok 0,61 százaléka, vagyis mindössze 156 voks választja majd el attól, hogy már az első fordulóban befutó legyen.

A legutóbbi, 2006-os országgyűlési választáson ugyanis Páva Zoltán (MSZP) több mint kétszer annyi szavazatot kapott – és győzött az első fordulóban – mint amennyit vasárnap pártbeli társa, Szakács László (25,20 százalék) begyűjtött. Páva Zoltán, a város polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott: alighanem ő sem kapott volna több voksot, ha indul a választáson, mert nagy a kiábrándultság, sok baloldali el se ment az urnákig, amit jól jelez a megyei átlaghoz viszonyítva is alacsony komlói választási részvétel.

Baranyában ebben a kerületben lesz egyedül második forduló április 25-én, amelyen az említett két jelölt mellett Talált Tímea (Jobbik – 13,10 százalék) is újra ringbe szállhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!