Közélet

2010.04.07. 09:28

Közösséget is formál a Fidesz programja

A Miénk itt a tér program első lépéseként anyukák és apukák, nagymamák és nagypapák húzták a kerítésdrótot Kertvárosban, a Melinda parkban az új játszótér köré, hogy nagyobb biztonságban tudhassák gyermekeiket, miközben az apróságok máris birtokukba vették a játékokat.

H. Zs.

Kővári János, a 3. sz. választókerület Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a környéken élőkkel összefogva építette a kerítést, illetve gyűjtötte a szemetet a parkban a Miénk itt a tér program első lépéseként .

Kővári János elmondta, egy évvel ezelőtt került a pécsi városatyák elé egy előterjesztés a város játszótereivel kapcsolatban, amelyből kiderült, hogy a legtöbb nem felel meg az uniós szabályoknak. A Fidesz a felszámolás helyett az újjáépítést szorgalmazta, és igyekeztek előteremteni a megfelelő forrást is ehhez a programhoz, amelynek egyik jó példája ez az új játszótér, amelyet a tervek szerint még a héten hivatalosan is átadnak.

Elképzeléseik szerint az itt élőkből alakult civil szervezetnek adnák át működtetésre és fenntartásra a népszerű kertvárosi parkot, reményeik szerint mielőbb magukénak érzik majd és ők lesznek a legjobb „gazdái” a területnek. Természetesen az önkormányzat továbbra is biztosítaná a fenntartáshoz szükséges anyagi forrásokat, illetve támogatja egy többgenerációs park létrehozását, amelyben minden korosztály talál magának megfelelő elfoglaltságot. 

Ezek is érdekelhetik