Közélet

2010.07.06. 14:39

25 millió első fokon a Pécs Holding volt vezérigazgatójának

Pert nyert Varga Péter, a pécsi vagyonkezelő volt vezérigazgatója a Pécs Holding Zrt. ellen. A döntés nem jogerős.

B. A. (bama)

A bíróság szerint jogellenes módon mentették fel a a pécsi vagyonkezelő vezetői posztjáról Varga Pétert, emiatt a Pécs Holding Zrt.-nek egy évi munkabérét, azaz 25 millió 440 ezer forintot kell fizetnie. Indoklásukban kitértek rá, hogy bár igaz, hogy Varga Péter bizonyos ügyletekben nem kellő gondosságal és körültekintéssel járt el, de a bíróság véleménye szerint ezek összességében sem voltak olyan súlyúak, azonnali felmondással, azaz a legsúlyosabb munkaügyi szankcióval kellett volna sújtania Varga Pétert.

Az ítélet nem jogerős, annak írásbeli kikézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezést nyújthatnak be a felek. Vélelmezhető, hogy az alperes Pécs Holding is fellebbezni fog, hiszen közpénzek kifizetéséről van szó, s ilyen esetben gyakorlat a végső jogi fórumig emenni.

Varga Pétert Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt kezdeményezésére tavaly július 16-án menesztette a város közgyűlése. A vezetőtől rendkívüli felmondással váltak meg, a lépéshez Pécs gazdasági átvilágításainak eredménye is hozzájárult. A polgármester úgy vélte: Varga Pétert felelősség terheli azért, hogy az általa irányított Pécs Holding Zrt. 51 és a Mecsekbusz Kft. 49 százalékos tulajdonában lévő helyi busztársaság, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. a közelmúltban nettó 2,2 milliárd forintért eladta mintegy 170 buszból álló járműparkját a PK Zrt. és az LL Bus Kft. által létrehozott PK Busrent Kft.-nek. "Ezzel pedig Pécs elvesztette vagyonának jelentős részét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!