Közélet

2010.07.06. 17:59

Igaztalanak a vádak a pedofíliával vádolt rajztanár szerint

Zárt ajtók mögött folytatódott a mohácsi művésztanár pere. B. Mihály továbbra is bízik abban, bebizonyosodik ártatlansága.

MB

A Mohácsi Városi Bíróságon folytatódott a tizenöt gyermek sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszakkal, egy gyermek esetében pedig megrontással vádolt művésztanár, B. Mihály büntetőpere. Az eljárás a kiskorú sértettek védelmében továbbra is zárt, így a tárgyalóteremben elhangzottakról senki sem nyilatkozhat. A tárgyaláson szerdán és csütörtökön további tanúkat, szakértőket hallgatnak meg, többségüket a védelem kezdeményezésére. Ítélethirdetés nem várható, arra feltehetően csak a nyári ítélkezési szünetet követően kerülhet sor.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Misi bácsi
[/caption]

A házi őrizetben lévő tanár azt mondta érdeklődésünkre, továbbra is bízik abban, bebizonyosodik ártatlansága. Elmondta, egyelőre nem gondolkodott azon, jogerős felmentése esetén indítana-e kártérítési eljárást. B. Mihály megjegyezte azt is, az őt vádoló szülők, és gyermekeik sem néztek a szemébe a tárgyalóteremben, kerülték a tekintetét.

A férfi korábban azt nyilatkozta, abban az esetben sem tér vissza a katedrára, ha beigazolódik ártatlansága. Kizárólag művészettel kíván foglalkozni a jövőben. Védője szerint céljuk, hogy minden egyes vádpontot megdöntsenek.

Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki, legsúlyosabb esetben tizenöt évig tartó szabadságvesztésre ítélhetik a büntetlen előéletű tanárt. A rendőrség közlése szerint a férfi az általa vezetett iskolai rajzszakkörön követte el a bűncselekményeket, a hatóság tudomása szerint az első ilyen eset még 2006-ban történt.

nyok ellen szemérem elleni erőszakot követett el. A vérzékenységben szenvedő pedagógust közel egy éven át a tököli rabkórházban tartották fogva, idén januárban helyezték házi őrizetbe.

A nyomozás során több száz gyermeket hallgattak meg, igazságügyi pszichológus, nyomozási bíró és ügyész felügyeletével, és ennek során egyre emelkedett a sértettek száma. A rendőrség szerint olyan diákokról is kiderült, hogy a gyanú szerint erőszak áldozataivá váltak, akiknek szülei az ügy kirobbanása után a tanár mellett demonstráltak Mohács főterén.

A férfi a rendőrség szerint a rajzszakköri foglalkozásokon követte el a feltételezett bűncselekményeket. Ennek részleteiről – az érintettekkel szembeni kímélet miatt – a hatóság képviselői nem nyilatkoztak. A sértettek lányok, többségük hat-, hétéves volt a feltételezett bűncselekmények idején. A rendőrség tudomása szerint az első eset 2006-ban történt. Misi bácsi -->

Címkék#mohács
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!