Közélet

2010.07.09. 10:16

Keleti népek törökös találkája, szalmafesztivál Magyarszéken

Egerágon már negyedik alkalommal várják az érdeklődőket a Keleti Népek Fesztiváljára, Magyarszéken pedig szalmafesztivál készülődik.

MBE (DN)

A Keleti Népek Fesztiválját Egerágon immár negyedik alkalommal rendezik meg péntektől vasárnapig. Este a tábortűznél előkerülnek az ősi magyar mondák és népmesék, és távoli földrészek népeinek jelképhasonlóságai, így várják az első vendégeket, a keleti különlegességek pedig szombat-vasárnap érik el a találkozót.

Ezúttal Törökország a díszvendég, így igazi kavalkád lesz hastáncosokból és harcművészekből. Elhangzanak emellett dél-koreai dalok, indiai ezoterikus énekek is, valamint ingyenes lovaglásokat szerveznek, hagyományőrző előadásokat és gyermek kézműves-foglalkozásokat tartanak, de török ételkülönlegességekből is jelentős felhozatalt terveznek.

Magyarszéken szombatra öltözik díszbe a község a IX. Jakabhavi Folklór Fesztiválra, vagy ha úgy tetszik, a Széki Szalma Fesztre. A rendezvények döntő többsége ezúttal is a Patakvölgyi Pihenőparkban lesz, továbbá megnyitják a Tájházban a Bormúzeumot. A gyermekeket kreatív sátor és mini vidámpark fogadja, a felnőttek pedig bizonyára nagy érdeklődéssel figyelik a veterán autók felvonulását. Az igazi fesztivál délután kezdődik a madárijesztő-szépségverseny eredményhirdetésével, majd kultúrkörök bemutatói következnek. A programsorozat görög táncházzal és utcabállal zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!