Közélet

2010.07.23. 10:04

Különös készültség a viharos idő miatt a balatoni vízirendészeknél

Szombat hajnaltól erős lehűlés várható akár 70-80 kilométer/órás széllel, ezért a vízirendészet óvatosságra inti a hétvégén Balatonra utazókat és az ott nyaralókat.

forrás: sonline.hu

Fokozottan figyeljenek ezen a hétvégén a viharjelzésre és tartsák be a szabályokat a Balatonnál nyaralók; hajózók, fürdőzők, horgászok – erre hívta fel a figyelmet pénteken a balatoni vízirendészet.

A siófoki meteorológiai obszervatórium előrejelzése szerint a szombatra virradóra várható vihar balatoni sajátosságként ezúttal is csalóka lehet kissé; előfordulhat ugyanis, hogy egy ideig tombol, aztán elvonul és kisüt a nap. Ezután azonban – figyelmeztetnek a szakemberek – megint visszatérhet, lecsaphat.

Hetven-nyolcvan kilométeres erősségű szél, tíz-tizenöt fokos lehűlés vár ránk. Kovács Zsanett, a balatoni vízirendészet sajtószóvivője azt mondta: nem akarják elriasztani a hétvégére érkező vendégeket, csak arra kérik őket, figyeljenek a viharjelzésre, az időjárás-változásokra. Fokozott készültséget rendeltek el egyébként a vízirendészetnél szombatra és vasárnapra.

E közben a vízirendőrök kánikulában is mentettek: Balatonföldváron egy 12 és egy 13 éves gyermek ment a vízre vízibiciklivel, ám elfáradtak és az erős déli szélben befelé sodródtak, nem tudtak kijutni a partra. A balatonföldvári vízirendőrök mentették ki őket a tóból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!