Közélet

2010.07.20. 16:17

Új program: családi focinap Mislenyben

Tizenegy klubban indul el az országban az E.ON Családi Foci Program, köztük Kozármislenyben is: a baranyai kisváros egyesülete hárommillió forintot nyert a kezdeményezésre kiírt pályázaton.

K. Mayer András

Aki járt már a kozármislenyi labdarúgó-szakosztálynál, megnézte a létesítményt, végigszurkolt egy hazai NB II-es bajnokit, az valószínűleg átérezte, hogy ennél a klubnál a megszokottnál is családiasabb a légkör. Nyilván nem véletlen, hogy a baranyai kisváros egyesülete ott van azon tizenegy klub között, amely pályázati pénzt nyert, s így részt vehet az E.ON Családi Foci Programban.

– Hárommillió forintot nyertünk a pályázaton, amiből a következő öt évben családi focinapokat, focihétvégéket szervezünk – tudtuk meg Halász Gábortól, a felnőttcsapatot működtető kft. ügyvezető igazgatójától.

– Nincsenek kikötéseink, nem kell a csemetének nálunk futballoznia, az jöhet majd hozzánk, aki akar, mindenkit szívesen látunk. Az mozogni vágyó családok számára hetente egy alkalommal biztosítjuk a pályát, egy edző is segít majd nekik, s később a bajnoki mérkőzéseinkhez kapcsolva saját bajnokságot, tornát is szervezünk nekik. A lényeg, hogy egy jó, összetartó közösség alakuljon ki, olyan, ami mindig is jellemző volt a kozármislenyi egyesületre.

A program nagykövete Vincze Ottó, a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója, aki megígérte a mislenyi klub vezetőinek, hogy részt vesz egy ilyen családi rendezvényen. Amikor Halász Gábort az első családi focinap időpontjáról faggattuk, nem tudott pontos dátumot mondani, de várhatóan egy-két hónapon belül elindul az új kezdeményezés.

Takács Tamás iránt horvátok és hollandok érdeklődnek

A kozármislenyi pálya környékén már tervezik a lelátó bővítését, amire a klublicenc előírásai miatt van szükség. Feleki Attila egyesületi elnöktől megtudtuk, az eddigi lelátó jobb és bal oldalára építenek újabb ülőhelyeket: összesen hatszázötvenen foglalhatnak majd helyet. (A családi fociprogramban részt vevők számára itt a későbbiekben családi szektort alakítanak ki.)

A nyári szünetben elég nagy volt a játékosmozgás az NB II-es csapatnál, s még nincs vége a jövés-menésnek. A mindöszsze 19 éves hórihorgas csatár, Takács Tamás iránt több klub is érdeklődik – jelenleg egy horvát csapat teszteli. Felmerült a neve holland együtteseknél is, így állítólag az élvonalbeli Heerenveennél, valamint a másodosztályú RKC Waalwijknál is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!