Közélet

2010.08.20. 19:45

Programokkal ünnepelt Baranya megye

Semmi nem zavarta a szabadtéri eseményeket. Átadták a megyei kitüntetéseket is.

K. E. I.

Eső és rendbontás nélkül telt el az augusztus 20-i ünnepségsorozat. Akik úgy döntöttek, nem utaznak el a hosszú hétvégére, a hivatalos ünnepi rendezvények mellett számos érdekes kísérőprogram közül választhattak. Komlón autós nap, Szászváron honfoglalás kori falunap, Mágocson veterán autók kiállítása.

A megyei ünnepségre ezúttal Mágocson került sor, ahol Hőnig Mária polgármester és Polics József országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. A képviselő aktuálpolitikától sem mentes beszédében hangsúlyozta, az ország most visszatért Szent István útjára, újjáépül testében és lelkében, és ahogy az államalapító tette, nemzedékekben és nem években fog gondolkodni. A beszédek után Hargitai János, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke megyezászlót ajándékozott a legfiatalabb városnak, majd kenyérszentelésre, és a megyei kitüntető díjak átadására került sor.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pécsi ünnepség
[/caption]

A díjban idén Bergovecz Jánosné, a sásdi Tüdőgondozó Intézet nyugdíjasa, Kucsanda Ibolya, a Baranyai Pedagógia Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja munkatársa, dr. Szendy Erzsébet betegjogi képviselő, Tóth Pálné, a Baranya Megyei Önkormányzat Mozsgó-Turbékpusztai Integrált Szociális Intézmény élelmezésvezetője és Krémer Imre, a Művészetek és Irodalom Háza ügyfélszolgálati munkatársa részesült.

A programok délután is folytatódtak, Pécsett kenyérszentelés, koncertek, gyermek-és táncprogramok, Komlón bemutatók és tűzzsonglőrök, Mohácson ünnepi képviselő-testületi ülés, térzene és a Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevői biztosították az ünnepi hangulatot.

Ezek is érdekelhetik