Közélet

2010.08.07. 10:14

Virágkarneváli ízelítő a hétvégén a Kossuth téren

A debreceni vendégeskedés ötlete néhány évvel ezelőttről származik, voltak már Nagyváradon, Balatonfüreden és Egerben is.

Méhes K.

Tény és való, annak idején, amikor a baranyai megyeszékhely elnyerte a kultúrfővárosi címet, kiadták a szlogent, mely szerint „Egy mindenkit visz” – értve ezalatt a többi kandidáló várost. És Debrecennel tényleg példásan alakulnak a kulturális kapcsolatok, aminek ékes jele, hogy miközben már három hónapja itt van a Munkácsy-trilógia, most a Virágkarneválból adnak némi kedvcsinálót a hétvégén a Kossuth téren.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] 3 millió szál virág alkotja a látványt, mint például a Pécsre elhozott Szent Koronát (fotó: Laufer László)
[/caption]

Somogyi Béla, a cívisváros alpolgármestere (úgy is, mint egykori pécsi diák) örömét fejezte ki, hogy itt lehetnek két virágkocsijukkal abból a 16-ból, ami idén, a 41. Virágkarneválon augusztus 20-án felvonul.

A vendégeskedés ötlete néhány évvel ezelőttről származik, voltak már Nagyváradon, Balatonfüreden és Egerben is, mivel rájöttek, hogy ennek a megmutatkozásnak komoly marketing-értéke is van: azok közül, akik látták őket, sokan elutaztak Debrecenbe a fő attrakcióra is.

A szakmai titkok közül megtudtuk, hogy több mint 500 fő dolgozik két hónapon át a Virágkarnevál előkészítésén, illetve a virágkocsik megépítésén, amiken – nem túlzás – akár 3 millió szál virág alkotja a látványt, mint például a Pécsre elhozott Szent Koronát. A bemutató zenés-táncos programokkal egészül ki.  

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik