Közélet

2010.09.29. 08:32

Árvíz: egy kilométeres gátmagasítás előzheti meg a kritikus helyzetet

Tavasszal a város nyolcmillió forintot költött árvízi védekezésre, miután a Baranya csatorna több védvonalat is áttörve elöntötte Sásd egyes részeit.

K. E. I.

Már dolgoznak a gátakon a városban. A vízügyi hatóság a múlt hétvégi esőzések alkalmával felmérte a helyzetet, és ígéretet tett arra, hogy amint a víz visszahúzódik, és a terep alkalmassá válik a munkálatokra, kikotorják az árkokat, hogy megelőzzék a nagyobb károkat. Székely Szilárd polgármester lapunknak akkor elmondta, mindössze 890 méter hosszú az a szakasz, ahol meg kellene emelni a gátat, hogy ne alakulhasson ki kritikus helyzet.

A vízügyi hatóság az önkormányzat együttműködésével kedden megkezdte a munkálatokat, hiszen a hétvégére újabb esőzéseket ígérnek, és az illetékesek szeretnék elejét venni a bajnak. Tavasszal a város nyolcmillió forintot költött árvízi védekezésre, miután a Baranya csatorna több védvonalat is áttörve elöntötte Sásd egyes részeit. Az esős időszakra felkészülve már most megrendelték a homokzsákokat, amelyekre a helybéliek reményei szerint ezúttal nem lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!