Közélet

2010.10.20. 20:18

A Dóri Házba látogatott a magyar first lady

A Dóri Házzal, Magyarország első gyermekhospice intézményével ismerkedett Schmittné Makray Katalin.

H. Zs.

A május közepén átadott, de rendelet hiányában a mai napig nem működő intézményben Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke kalauzolta a köztársasági elnök feleségét és Páva Zsolt polgármestert.

A látogatást követő sajtótájékoztatón Gyura Barbara bejelentette, jövő hét közepén várhatóan aláírják a minisztériumban azt a rendeletet, amely szabályozza az intézmény működését. Ezt követően reményeik szerint november elején megnyithatják a Dóri Ház kapuit az első betegek előtt. A kuratórium elnöke bejelentette, 2011. márciusában Pécsett rendezik meg a II. Nemzetközi gyermekgyógyászati palliatív ellátásról szóló kongresszust.

Schmittné Makray Katalin elmondta, anyaként és nagymamaként is elszorult szívvel nézett körül a gyermekhospice házban, azonban olyan körülményekkel találkozott itt, amelyek minden bizonnyal megkönnyíthetik a családjaikkal beköltözők utolsó napjait.

Páva Zsolt kiemelte, az önkormányzat nemcsak anyagilag támogatta ezt az úttörő kezdeményezést, hanem igyekezett ráirányítani az illetékesek figyelmét a rendelet szükségességére is.

Címkék#Páva Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!