Közélet

2010.10.18. 13:45

A képviselők ezután sem vesznek fel illetményt

A Zengővidék központjában, Pécsváradon is megtartotta a minap alakuló ülését az önkormányzati választás eredményeképp felállt új testület.

Ny. Sz.

Az ülésen dr. Bíró Ferenc polgármester előterjesztésére Gállos Orsolya képviselőt választották meg alpolgármesternek. A polgármestertől megtudtuk, mind az alpolgármester, mind a képviselők tiszteletdíj nélkül látják el feladatukat, a városvezetőnek is csak a törvényben megszabott minimumilletményt fizetik, és szolgálati autója sem lesz.

Változás történt a képviselő-testületben is, Kakas Sándor ugyanis lemondott mandátumáról. A jogszabály szerint így a kapott voksok alapján utána következő jelölt, azaz Hohmann István került be a testületbe.

Dr. Bíró Ferenc polgármester elmondta, két bizottság működik a továbbiakban a város önkormányzatában: a humán testület, amely többek között a kultúra, oktatás, sport és ifjúsági ügyekkel is foglalkozik, illetve a pénzügyi-ügyrendi bizottság. A polgármesterrel együtt héttagú testület a bizottságokban külső szakértő tagok segítségét is igénybe veszi, az adott téma szakembereit keresik meg egy-egy adott ügyben. Ők szavazati jog nélkül, tanácsadói szerepben lesznek a bizottságokban.

Címkék#pécsvárad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!