Közélet

2010.10.05. 10:20

A város jól vizsgázott az ingatlanfejlesztők előtt

A Nemzetközi Ingatlangazdálkodási Szervezet tagjaként több ingatlanbefektető és -fejlesztő cég képviselője járt a baranyai megyeszékhelyen.

DN

A szervezet magyar elnöke, Baross Pál, aki az Angol Királyi Ingatlan Akadémia tagja is, szívesen tájékoztatta lapunkat a szakma képviselőben Pécsről kialakult benyomásokról, az abban rejlő lehetőségekről.

– Egy ingatlan-befektető első körben a kiszemelt város stabilitását, munkaerő-megtartó képességét, második körben pedig élhetőségét vizsgálja. Pécs esetében mindkét tényező szempontjából kedvező adottságokat tapasztaltunk. Úgy vélem, hogy ezen túlmenően a piac nagyon gyorsan fel fogja fedezni az autópályával javult közlekedési feltételeket, ami jelentősen erősíti majd a befektetői érdeklődést – avatott be az ingatlanberuházók látásmódjába Baross Pál.

A szakember szerint az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően elvitathatatlanok a város élhetőségi, illetve turisztikai potenciáljai. Ami a gazdasági fejlesztési lehetőségeket illeti, a korábbi gyengébb kínálatot jól ellensúlyozza most a déli ipari terület fejlesztése. Ez lehetőséget teremt nem csak nagy beruházások fogadására, hanem arra is, hogy a város belterületeiről kiszervezzék az ipari parkba a gazdasági tevékenységet. Utóbbi nem csak a lakóövezetek mentesítését szolgálja, hanem lehetőséget biztosít újabb értékes lakóingatlanok, kereskedelmi egységek, illetve irodaházak fejlesztésére is.

– Biztos vagyok benne, hogy a szervezet tagjainak látogatása konkrét érdeklődést vált ki befektetői körben, a Pécsett tapasztaltak kikerülnek a szakmai tömörülés honlapjára is. Úgy vélem, hogy az autópálya és a Duna közlekedési csatornája mellett a szlovén és horvát határ közelsége miatt minden esély megvan arra, hogy a város Győrhöz hasonló interregionális szerepet vívjon ki – mondta végezetül Baross Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!